### (Sample Printed worksheet)

1)Find the product of following
A)
 3 7 4 4 4 X 2 3 2

B)
 3 3 3 5 1 X 8 3 5

C)
 4 5 5 2 9 X 8 9 9

 2) Helen ordered 4 pizzas, 1 burgers, 4 sodas and 5 sandwiches. If the cost of pizzas, burgers, sodas and sandwiches is Rs. 246, Rs. 228, Rs. 276 and Rs. 284 respectively, find the total amount Helen paid to the shopkeeper.
3)Find the product of following:
 A) 9805, 70 B) 4597, 96 C) 6184, 55 D) 2425, 28
 4) A factory manufactures 750 guitars in a day. How many guitars will it produce in a 6 weeks?
 5) In a hotel, there are 60 rooms. If the rent for one night of each room is Rs. 2298, what would be the daily income of the hotel from the room rental if all the rooms are occupied?

### Choose correct answer(s) from given choice

6)Which pair of numbers can complete this condition ?
 X 100 =

a.
 12 and 120
b.
 102 and 1200
c.
 12 and 1200
d.
 120 and 1002
7)Carol multiplies the third multiple of 3 by the fifth multiple of 4. What will be the results ?
 a. 144 b. 216 c. 240 d. 180

### Fill in the blanks

8)Solve the following:
 A) 8 X 6 = B) 0 X 5 = C) 1 X 1 =
 9) Joseph celebrated his birthday with 25 of his friends. If he and each of his friends ate 3 slices of pizza, then Joseph ordered slices.
10)Fill in the blanks:
 A) 988 X 10000 = B) 562 X 10 = C) 775 X 10 = D)  X 1 = 967

1)
 A) 8687008 B) 27848085 C) 40930571

2) Rs. 3736
 Step 1 Helen ordered 4 pizzas for Rs. 246 each. Total money she paid for pizzas = Cost of one pizza × Number of pizzas she ordered= Rs. 246 × 4= Rs. 984 Step 2 Helen ordered 1 burgers for Rs. 228 each. Total money she paid for burgers = Cost of one burger × Number of burgers she ordered= Rs. 228 × 1= Rs. 228 Step 3 Helen ordered 4 sodas for Rs. 276 each. Total money she paid for sodas = Cost of one soda × Number of sodas she ordered= Rs. 276 × 4= Rs. 1104 Step 4 Helen ordered 5 sandwiches for Rs. 284 each. Total money she paid for sandwiches = Cost of one sandwich × Number of sandwiches she ordered= Rs. 284 × 5= Rs. 1420 Step 5 The total amount Helen paid to the shopkeeper = The amount she paid for pizzas + The amount she paid for burgers + The amount she paid for sodas + The amount she paid for sandwiches= 984 + 228 + 1104 + 1420= 3736

3)
 A) 686350 B) 441312 C) 340120 D) 67900

4) 31500
 Step 1 There are 7 days in a week. This means, the number of days in 6 weeks = 7 times 6 = 7 × 6 days = 42 days. Step 2 We need to calculate the number of guitars manufactured in 6 weeks. Step 3 This means, we need to calculate the number of guitars manufactured in 42 days. Step 4 The number of guitars manufactured by the factory in 42 days = The number of guitars manufactured by the factory in 1 day × The number of days.= 750 * 42= 31500 guitars.

5) Rs. 137880
 Step 1 Rent for one room is Rs. 2298. Step 2 Rent for 60 rooms would be 60 times 2298, that is, 60 × 2298= Rs. 137880

6) c.
 12 and 1200

7) d. 180
 Step 1 The third multiple of 3 is 3 × 3 = 9. Step 2 The fifth multiple of 4 is 4 × 5 = 20. Step 3 Carol multiplies 9 and 20. The result will be 9 × 20 = 180.

8)
 A) B) C)

9)
 Step 1 Total number of people who ate pizza slices = Number of Joseph's friends + 1 (Joseph himself).= 25 + 1= 26. Step 2 Total number of slices eaten by each person = 3. Step 3 Total number of slices eaten by Joseph and his friends = Total number of people × Total number of slices eaten by each person.= 26 × 3= 78 Step 4 This means, Joseph had ordered 78 slices.

10)
 A) B) C) D)